Lavkarbo Pepperkaker

før steking
(ca 14karber i hele røra,ved bruk av mandelmel.Jeg fikk 25 kjeks)

50 g smør
100g fløte
– Varmes på middels varme i en kjele til smøret er smeltet, dra kjelen av plata

75g mandelmel(jeg brukte fettredusert), eller 150g malte mandler
4 ss sukrinmelis
1krm. stevia ( eller 1 ts splenda)
1/2 ts vaniljepulver
1 ts kanel
1/2ts malt nellik
1/2ts malt ingefær
1/2 krm. malt pepper
1/2ts bakepulver
-Det tørre blandes klumpfritt med mixmaster, tilsett den varme blandingen og rør kraftig.
Skal bli en klissete masse.

Romtemerert masse:
*Legges på papirkledd stekeplate med 2 t-skjeer
Trykkes flate ( jeg brukte slikkepott som jeg dyppa i kaldt vann mellom hvert trykk)

Kjøleskapskald masse:
*Legg kald deig rett på bakepapir(jeg brukte silikon) og legg plastfolie over. Kjevle deigen tynn (2-3mm), løft av folien av og til for å slippe ut luft. Og nå kan du dele deigen i ruter, eller trykke ut figurer.

Stekes på 175grader ca 15-20 minutt, til de har fått farge. Viss du ruter deigen, trenger den lengre steketid enn om du trykker ut figurer eller lager enkle kjeks.
Avkjøles på rist.

Disse er myke når du tar de ut, de må få tørke på rist ivertfall over natten, til de er sprø.
Oppbevares i tett boks.

Oppskrifta har jeg funnet på http://www.lavkarbo.no. http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=49221
etter steking

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s